Over Tinteling Romance

Tinteling Romance is een jonge, ambitieuze uitgeverij binnen het romantische genre. In 2014 werd Tinteling Romance opgericht als hobbyproject door creatief ondernemer en schrijfster Olga Hoekstra. De eerste titels verschenen als ebooknovelles. Een jaar later werd het fonds uitgebreid met volledige romans van Nederlandse auteurs, die niet alleen in ebook, maar ook in paperback verschenen.

 

Tinteling Romance anno nu

Fast forward naar 2020. Tinteling Romance is in zes jaar tijd gegroeid naar een volwaardige uitgeverij die zich met name richt op het uitbrengen van vertaalde fictie. In 2019 verschenen onze eerste vertalingen en een jaar later mogen wij bestsellerauteurs zoals Tijan, LJ Shen, Sara Ney en S.R. Grey tot onze auteurs rekenen.

Tinteling Romance is een eigenwijze uitgeverij met een divers fonds. Al onze titels hebben één ding gemeen: De verhalen gaan over sterke heldinnen en de sexy (bad) boys die hun hart proberen te veroveren. Wat is een typische Tinteling Romance-uitgave?

Een verhaal dat je leest met een glimlach op je gezicht.
Een love story die je meevoert en even alles om je heen doet vergeten. Kortom, een boek dat je blij maakt.

Heb je een manuscript geschreven?

Tinteling Romance neemt op dit moment geen manuscripten aan van Nederlandse auteurs. Heb je een manuscript wat je graag uitgegeven wilt zien? Wij verwijzen je met veel plezier naar onze collega’s van SVM Publishing en DVP Publishing.

Over Olga Hoekstra

Eigenaar / Uitgever Tinteling Romance

Olga Hoekstra (1980) werd geboren in Leeuwarden, Friesland. Ze doorliep de middelbare school en ging vervolgens Nederlands recht studeren in Groningen (2003). De liefde voor verhalen uitte zich in haar jeugd in het verslinden van boeken. Tijdens haar studie in Groningen bleek dat Olga meer aandacht had voor de verhalen achter de feiten, dan voor wetsartikelen. Een vervolgstudie journalistiek in Zwolle (2006) bood uitkomst en wakkerde het vlammetje aan om niet alleen verhalen te lezen, maar ze ook zelf te schrijven.

Na banen binnen de (regionale) journalistiek en een carrière als hoofdredacteur en later adjunct-uitgever bij een grote juridische uitgeverij (non-fictie), schreef Olga in 2011 haar eerste boek. Het werd een thriller. Dodenweg zou in 2014 de Coffee Company Book Award winnen en uiteindelijk tweede worden bij de Hebban Debuutprijs 2014. Een tweede thriller, Nevel, volgde.

In 2016 maakte Olga haar debuut als New Adultauteur met de Hitte-trilogie, onder het pseudoniem Lis Lucassen. Het werd het eerste, echte New Adultboek van een Nederlandse auteur. Onder datzelfde pseudoniem schreef Olga in de jaren die volgenden onder andere de succesvolle California Campus-serie (2018 Zomer&Keuning). In 2020 verschenen maar liefst twee boeken: Het eerste deel van de Misverstand-serie (Misverstand in de Middle of Nowhere – oerhollandse feelgood) en het eerste deel van de Mr-Serie (Mr. Stone – Amerikaanse romantiek).

Haar passie voor verhalen heeft ertoe geleid dat ze niet alleen zelf schrijft, maar inmiddels ook een rijk scala aan geweldige romantische boeken vanuit Amerika naar Nederland haalt. Want, mooie verhalen moet je delen! Dat is dan ook haar missie voor Tinteling Romance.

Contact

Voor vragen over de uitgeverij, kun je Olga bereiken via: tintelingromance@gmail.com
Voor samenwerking op het gebied van schrijven en vertalingen (Engels-Nederlands) kun je Olga een mailtje sturen op: creatiefondernemer@gmail.com