Wij houden van boeken lezen! Het is geweldig om helemaal op te gaan in een goed boek en jezelf te verliezen. Wanneer je dat doet, maakt helemaal niet uit! Ben jij een nachtuil die ’s nachts in bed tot drie uur doorgaat? Of ben je een vroege vogel en kruip je om zeven uur uit je bed om voor het werk nog wat te kunnen lezen? Alles is goed, maar wat is je favoriete leesplek? Wij geven je alvast enkele ultieme leesplektips!

In je bed

Heerlijk knus in je eigen bed, in alle stilte en zonder gestoord te worden. Heerlijk toch? Je kan lekker in je comfortabele pyjama blijven liggen en doen waar jij zin in hebt! Lazy sundays are the best!

Op de bank

Vooral in de winter, met een zacht dekentje en een kopje thee, is dit onze favoriet! Je hoeft je niet helemaal af te zonderen en kan de gezellige bedrijvigheid van de mensen rondom je behouden. Ook ideaal voor mensen die niet houden van liggend lezen in bed en liever zittend in hun boek kruipen.

In de hangmat

Hou je van de zomer en de zon? Misschien is een hangmat dan de perfecte leesplek voor jou! Lekker genieten van de warme temperaturen of een zwoel zomerbriesje kan perfect in de schaduw of in de zon. En je kan zorgen voor bruin kleurtje (wel zonnebrand smeren!).

In de auto onderweg

Als je vaak in de wagen zit als passagier herken je vast het gevoel dat je meer met je tijd had kunnen doen of dat de verveling toeslaat. Gelukkig is lezen een perfecte hobby! Je kan lekker wegduiken in je boek en de tijd vliegt voorbij. Maar niet doen als je wagenziek wordt hé!

In je leeszetel

Ben jij de gelukzak met een zetel die je speciaal gebruikt om in te lezen? Heerlijk! Maak er je eigen knusse plekje van met een mooi kussentje, een leuk voetenbankje en een bijzettafeltje om je drankje en leessnacks op te zetten en je hebt je eigen reading corner!

Op een terras

Heb je zelf een terras? Joepie! Dan kan je in de zomer lekker genieten van het (hopelijk) mooie weer in je eigen tuin. Geen eigen terras ter beschikking? Ga lekker op het terrasje van een restaurant zitten met een verkoelend drankje en een snack (een groot ijsje bijvoorbeeld!) en geniet van je boek.

Op een strandstoel aan het zwembad

Ga je op vakantie of heb je een eigen zwembad? Geniet van een verfrissende duik in het zwembad en droog daarna op tijdens het lezen van je favoriete boek op een strandstoel. Dat lijkt ons de ideale zomer!

Heb jij nog andere favoriete leesplekken?

Door Valerie Vaes