Drie jaar werkte Lily Frank samen met collega Roos Hart aan Liefde op Lowlands en dit jaar verschijnt het boek dan eindelijk. Op zaterdag 5 augustus, twee weken voordat Lowlands plaatsvindt, presenteert de schrijfster uit Swifterbant haar boek bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Omdat het een boek over een band is, bevat Liefde op Lowlands ook songteksten. Band ‘The Fourth’ van Urk zette een van de songteksten op muziek en Lily zal een akoestische versie hiervan opvoeren tijdens de presentatie. De aanvang is om 12.30 uur en de boekpresentatie start om 13.00 uur. Toegang is gratis.

Over de boekpresentatie

Romance Rocks! Dat is de ondertitel van de nieuwe bundel, die op zaterdag 5 augustus bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad gepresenteerd wordt door auteur Lily Frank. In een interview met uitgever Olga Hoekstra zal ze het aanwezige publiek meer vertellen over de totstandkoming en het schrijfproces, want daar is veel over te vertellen! Daarna zal Lily één van de liedjes uit het boek ten gehore brengen en een stukje voorlezen uit haar nieuwste boek. Er is ook een moment waarop het publiek vragen kan stellen aan de schrijfster en er is een winactie. Ten slotte is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om na te kletsen en om een exemplaar te laten signeren door de auteur.

Over Liefde op Lowlands

Liefde op Lowlands is een bundel met vier novelles en een kort verhaal, die allemaal over leden van de fictieve band Dark Mist Rising gaan. De lezer beleeft in de verschillende verhalen het festival door de ogen van de bandleden, terwijl zij zich voorbereiden om op te treden. ‘Ik ben geboren in Dronten,’ vertelt Lily. ‘Het leek me daarom leuk om een verhaal te schrijven dat zich in die gemeente afspeelt en al snel kwam ik uit bij het festival Lowlands, waar ik zelf ook een paar keer met veel plezier naartoe ben geweest. Het leek me geweldig om te proberen die sfeer te vangen in een verhaal.’ Collega Roos Hart is een echte festivaltijger en werd enthousiast van het project: ‘We bedachten de fictieve band Dark Mist Rising en gaven de verschillende bandleden hun eigen verhaal. Zo ontstond de bundel, waarin vijf afgeronde verhalen staan. Doordat de verhalen elkaar overlappen, vormen ze desondanks een krachtig geheel.’

Zeer diverse karakters

Liefde op Lowlands bevat een bonte verzameling hoofdpersonen. Ka is bijvoorbeeld biseksueel, fan Dore is goth, Zebedeus zit onder de tatoeages, Pandora valt op vrouwen, Duncan heeft een medische aandoening en allemaal zijn ze op verschillende manieren creatief en artistiek. ‘Bij Tinteling Romance is eerder het verhaal Dit is Liefde van Tamara Haagmans verschenen in de bundel Het verleidingseffect,’ vertelt uitgever Olga Hoekstra. ‘Dit romantische verhaal over twee vrouwen scoorde meteen erg goed in recensies en in de verkoopresultaten. Het was duidelijk dat Nederland behoefte heeft aan meer van dit soort verhalen.’ Auteur Lily Frank vond de diversiteit in seksuele voorkeur van haar personages goed bij de bundel passen. ‘Festival Lowlands heeft altijd zo’n sfeer over zich dat iedereen zichzelf kan zijn. Dat wilde ik terug laten komen in de bundel.’

Muziek bij het boek

Omdat het boek over een band gaat, schreef Lily Frank voor elke novelle een songtekst, die past bij de thematiek van dat verhaal en die er als een soort rode draad doorheen loopt. Metalband The Fourth van Urk werd gevraagd om de songteksten op muziek te zetten. ‘Dit proces was zo ontzettend leuk,’ vertelt Lily enthousiast. ‘Het is heel bijzonder om je eigen platte tekst tot leven te horen komen.’ Onder begeleiding van gitarist Eóin de Zwaan uit Dronten zal Lily zelf als zangeres het liedje in een akoestische versie voor het eerst aan publiek laten horen.