Wendy Brokers

ako liefde op het menu
Cover Geluk bij een Ongeluk
Wendy 5

Als kind was Wendy Brokers al verzot op lezen. Kilometers tekst werden verslonden. Op de middelbare school bleek al snel haar voorliefde voor het maken van opstellen. In combinatie met briefwisselingen met haar nicht resulteerde dat in de aanzet tot het schrijven van haar eerste echte verhaal.

Dromen

De vervolgopleiding na de HAVO was een lastige keuze. Na een open dag op de School voor Journalistiek koos ze met enige twijfel voor de verpleging, ook al droomde tijdens de middelbare school al van een schrijverscarrière.
Dromen over schrijven is ze altijd blijven doen, tot ze besloot het niet meer bij dromen alleen te laten. Combineren kan tenslotte altijd en schrijven kan overal.

Vol humor

Romantische fictie heeft haar duidelijke voorkeur, hoewel ze ook verhalen met wat actie niet schuwt. Stiekem kan ze best verliefd zijn op de eigentijdse helden uit haar verhalen. Ze heeft het idee dat het haar verhalen alleen maar ten goede komt. Stoer, mannelijk en vol humor; zo ziet ze haar droomman het liefst. Het vrouwelijke hoofdpersonage moet vooral voor zichzelf op durven komen. Dialogen waarin het tussen die twee knettert, daar kan ze helemaal in los gaan.

Longlist

Die laatste drie zinnen heeft ze tot werkelijkheid gemaakt met haar debuutroman ‘Geluk bij een ongeluk’, die begin 2017 bij Tinteling Romance uitkwam na een gewonnen schrijfwedstrijd. Wendy is niet alleen waanzinnig trots op het eindresultaat, de recensies en het feit dat haar debuut op de longlist van Hebban voor de beste debuutroman van 2017 staat. Ze is niet alleen trots op de overtuigende manier waarop Suus & Jacco uit ‘Geluk bij een ongeluk’ strijden voor hun geluk. Ze is namelijk ook waanzinnig trots op de achterban die ze tijdens haar research voor het verhaal ontmoette en intens dankbaar voor het contact wat daaruit voortkwam om ‘Geluk bij een ongeluk’ naar een hoger plan te tillen.