SXM_0578_edited2

Tinteling Romance is een kleine uitgeverij die zich richt op Feelgood boeken. Romantische boeken die je blij maken, dus. De uitgeverij werd in juni 2014 opgericht door Olga Hoekstra. Zij zocht een manier om haar liefde voor het romantische boek te combineren met haar uitgeefervaring. Die combinatie vond zij in Tinteling Romance; een uitgeverij met een sterke focus op online, die nieuw schrijftalent binnen het romantische genre een kans geeft mooie boeken te maken.

Wat begon als een avontuur met twee auteurs en een aantal losse, gratis en scherp geprijsde e-books, groeide al snel uit naar een volwaardig uitgeefbedrijf, met nog altijd de focus op online, maar nu ook met (traditioneel) gedrukte boeken die via het Centraal Boekhuis (CB) worden verspreid en die te leen zijn in bijna alle Nederlandse bibliotheken.

Wat is een boek dat je blij maakt, volgens Olga?

"Een boek dat je blij maakt bevat de humor van een chicklit, op een smaakvolle manier gecombineerd met (seksuele) diepgang van een New Adult. Het heeft van alles net genoeg, waardoor je als lezer na het sluiten van het boek met vlinders in je buik achterblijft en met maar een vraag: welke Tinteling kies ik nu?"

Wil jij toetreden tot 'Team Tinteling'? Lees dan hier wat de voorwaarden zijn om je manuscript in te sturen. Tinteling Romance is een 'traditionele' uitgeverij, wat inhoudt dat wij geen geldelijke vergoedingen vragen van auteurs waar wij mee gaan samenwerken.

Over Olga Hoekstra

Olga Hoekstra (1980) werd geboren in Leeuwarden en verhuisde na haar studies Rechten (2003) en Journalistiek (2006) naar Twente. Zij werkte jarenlang als redacteur en adjunct-uitgever bij nonfictie-uitgeverij Wolters Kluwer. In 2013 debuteerde zij in eigen beheer met de thriller Dodenweg. In 2014 won het boek de Coffee Company Book Award. In datzelfde jaar stond het boek op de shortlist voor Beste Debuutthriller van Hebban.nl. In 2015 debuteerde Olga opnieuw, dit keer onder pseudoniem Lis Lucassen met Hitte. Het boek kan worden gezien als de eerste echte New Adult van een Nederlandse auteur. Olga woont met haar gezin (drie dochters, 2 katten en 1 echtgenoot) in Enschede, de HQ van Tinteling Romance.

Naast Tinteling Romance heeft Olga al twaalf jaar haar eigen tekstbureau; Meesterlijke Teksten & Uitgaven. Zij is beschikbaar voor freelance opdrachten.